Международен фестивал на спектаклите за един актьор BGMOT – отменя се

2020Неопределена през
Юни
Драматичен театър „Рачо Стоянов“ (карта)
ВХОД
БИЛЕТИ

Предвид регистрираните случаи на COVID-19 в областите Габрово и Плевен, по решение на Министерски съвет, взето на извънредно заседание днес и заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, са предприети мерки за противодействие на разпространението на коронавирус у нас. Част от тези мерки включват:
Всички културни събития се отменят в цялата страна, в това число посещения на кина.
В засегнатите области Габрово и Плевен до второ нареждане се преустановяват всички масови мероприятия, включително културни и спортни (кина, театри, концертни зали, фитнес-зали и други, в които се събират много хора на закрито).

Международният фестивал на спектаклите за един актьор „BGMOT“ се провежда всяка четна година. Включен е в международната верига на ЮНЕСКО. В него участват  чуждестранни и български спектакли, които са част от конкурсната програма и се борят за трите статуетки БГ МОТ. Статуетките „БГ МОТ“  се връчват за цялостен спектакъл и за най-добра мъжка и женска роля.

Проявата е посветена на майските празници на Габрово, организира се от местния драматичен театър и общинската администрация и е под егидата на Министерството на културата. В продължение на четири дни габровци и гостите гледат моноспектакъли, които се играят на три сцени.

Подобни събития
Разгледайте