Април
23 петък

София Филм Фест - 25-то издание

пт, Април 23, 2021 - чт, Май 13, 2021
Дом на киното, София, София

Описание

София Филм Фест възобновява прожекциите си от 23 април. Представяме акценти в пролетната програма, която ще продължи до 13 май и ще задоволи и най-взискателните зрители.

Публиката има възможност за още две фестивални срещи на голям екран най-новия хит на Томас Винтерберг „Още по едно“ (носител на БАФТА за най-добър неанглоезичен филм) – на 23 април. Деня на Европа, 9 май е предвидена специална прожекция на Наградата ЛУКС на Европейския парламент – филмът е сред трите номинирани заглавия за 2021.

Любов отвъд страха – така може да се опише накратко най-новият филм на Ивайло Христов „Страх“. Той е удостоен с Голямата награда в Талин и четири приза, включително голямата награда, на фестивала „Златна роза“ във Варна. „Страх“ ще бъде представен на специална прожекция в Дома на киното от неговия творчески екип!

Други филми, включени в програмата са:

  • Човекът, който продаде кожата си“ на режисьорката Каутер Бен Хания .
  • Финландско-шведската копродукция „Туве“ на режисьорката Зайда Бергрот
  •  „Сибир“ режисьор Ейбъл Ферара
  • Проектът „ДАУ“ на Иля Хржановски
  • Начало“ на младата грузинска режисьорка Деа Колумбегашвили
  • Никога рядко понякога винаги“-режисьор Илайза Хитман

В програмата на София Филм Фест ще откриете и шедьоври на световното кино, включени в специалните юбилейни рубрики на фестивала – „СФФ 25“ и „СФФ 10“.

Предварително закупените билети за прожекции от програмата на 25-ия София Филм Фест в периода 22-31 март 2021 могат да бъдат използвани за предстоящите прожекции през април и май или за есенното издание на СФФ през септември 2021 година.

Прожекциите са изцяло в Дома на киното.

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook , Instagram и Twitter

 

 

Още събития

Може би ще посетите

Няма резултати