Юни
17 петък

Фестивал „Изкуството е...”

пт, Юни 17, 2016 - пт, Юни 17, 2016
Монтана, Монтана

Описание

На 17 юни в Монтана ще се състои петото юбилейно издание на фестивала „Изкуството е…”. Организиран за първи път през 2012 г., форумът дава възможност на професионални артисти от различни жанрове да бъдат ангажирани и да работят с публиката чрез концерти, майсторски класове, изложения и т.н. Основната идея и цел нa фестивала е да запознава децата с различните форми на професионалното изкуство, да ги среща с техни любими артисти и творци, да стимулира индивидуалното развитие на таланта на всяко дете, да се бори срещу агресията и липсата на културни и морални ценности у младите хора, да подпомага интегрирането на хора със социални проблеми или увреждания в обществото. Всяка година част от събитието е провеждане на среща между децата от Дневния център за деца и възрастни с увреждания в Монтана и Дома за деца, лишени от родителска грижа „Люба Тенева“ в град Берковица с талантливи деца от региона и известни личности.

Тазгодишното издание на „Изкуството е…” ще премине под мотото „Децата на Монтана на една сцена с Джо Лин Търнър и група „Еридан”. Гала – концертът ще състои на централния площад „Жеравица”, от 18:30 часа и ще се проведе в две части. Първата част е под надслов „Децата на Монтана представят…”, а втора част – рок концерт на легендарния вокалист на рок бандите Rainbow и Deep Purple и група „Еридан”. В концерта ще вземат участие победителите в риалити формата „България търси талант” оркестър „Vivo Монтана”, както и възпитаници на: ОДК „Ние, врабчетата“, ОШИ „Добри Христов“, Младежки дом, „Торлашки напеви“, Духов оркестър към ПМГ и други.

Фестивалът е важен фактор, подпомагащ развитието на културния живот на град Монтана и региона. За четирите си издания форумът събира на сцената си: Joe Lynn Turner (бивш вокалист на Rainbow and Deep Purple), рок групите БТР, Еридан, Кикимора, Васко Кръпката и „Подуене Блус Бенд” и ФОБОС, Маргарита Хранова, Деси Добрева, Орлин Павлов, Симфонията „София” и Джаз формация „София”, Видинска филхармония, Орлин Цветанов, Севинч Ибрахим, Любена Нинова, Вася Попова, VenZy, студенти и преподаватели от Национална музикална академия и други.

През тази година фестивалът си партнира с Националната комисия за борба с трафика на хора и в рамките на юбилейното издание ще се проведе и информационна кампания за превенция на трафика на хора.

IMG_5219 IMG_5221 IMG_5290 IMG_5416~0 IMG_5428 IMG_5436 IMG_5455~0

Още събития

Може би ще посетите
пт, Април 12, 2024
София