Фондация София диша и Столична община

Фестивал „София Диша“

201502Нед
/08
30Нед
/08
различни локации на гр.София

„София диша“ е ммногожанров фестивал от градски тип, който се провежда в София.

Включва прояви в областта на музиката, танца, изящните и приложни изкуства, киното, театъра, архитектурата, дизайна,социалните и образователните инициативи и екологията. Води началото си от 2010 г.; първоначално се провежда през август, а впоследствие – и през други периоди на годината.

Целта на фестивала още от неговото зарадждане е да се осигури забавление през най-морския месец август за тези жители на София, които остават в града. „София диша“ има за цел в културно, социално и икономическо отношение да реализира огромния потенциал, който София притежава.

Амбициите на фестивала са насочени към стотиците самостоятелни български автори, различни организации и инициативи, които да получат възможност за изява. След успешното начало и след институционалната подкрепа на Столична община, обаче проектът се разраства и включва следните прояви:

  • Folk color София диша (април)
  • Рециклатор София диша (юни)
  • Лятна София диша (август)
  • КВАРТ фест София диша (септември)
  • Зимна София диша (декември)

Фестивалът „София диша“ е част от „Културния календар на София“

Партньори -Националния дворец на културата (НДК), Bazart.bg, Streamer.bg и Адвокатска кантора „Попов и партньори“.

Фестивалът се провежда всяка неделя от месец август в град София.

Както миналата година фестивалът ще има пет издания на различна тема в петте недели на август. Следващите дати са  09.08 – ул. Пиротска, 16.08 – ул. Ангел Кънчев, 23.08 – ул. Цар Иван Шишман, 30.08 – ул. Оборище.