Май
08 събота

Фолклорен танцов фестивал "Приятели чрез танца" - гр. Перник

сб, Май 08, 2021 - сб, Май 08, 2021
гр. Перник, Перник

Описание

През май ще се проведе поредното издание на Фолклорен танцов фестивал „Приятели чрез танца“. Начало на събитието ще бъде дадено в 11:00 часа на сцената пред Дворец на културата – гр. Перник.

Тази година фестивалът НЯМА да има конкурсен характер. Каним Ви в града на войводата Кракра, в сърцето  на Граовския фолклор, да се хванем за ръце и да се наиграем на кръшни български хора. Фолклорният празник се организира с цел популяризиране, запазване и развитие на българския танцов фолклор.

Право на участие имат всички клубове от страната, изучаващи български народни хора, младежки и детски танцови състави. Клубовете изпълняват ДВЕ  хора/ пожелание/ с времетраене до 6 мин. Организаторите Ви дават възможност за участие и в  Заключителния концерт. В него колективите могат да участват с Любимо хоро или Обработка на хоро. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми. Всички групи попълват заявка по образец  и я изпращат на е-майл  tancova_kashta@abv.bg в срок до 30 април. Таксата за участие е 8 лева, а за клубове, притежаващи сертификат от Асоциацията на хореографите в България, таксата е 6 лева, и следва да бъде преведена от всички участници. Всеки клуб ще получи  и плакет за участие от Танцова къща „ Приятели чрез танца“, а за всеки участник са осигурени, вода и подарък съгласно предоставената бройка по заявка за участие.

 

Програма

  • 10:30 ч. Регистрацията на колективите / сградата на ОбМД /
  • 11:15 часа  – Дефиле  / започва от сградата на Общината/
  • 12.00 часа – Официално откриване на Фестивала, обявяване и представяне  на групите и техните ръководители /площад Кракра/
    Мегдански хора от Граово –  Селско шопско, Четворно и Сватбарско  – всички участници се залавят на ОБЩО хоро.

 

  • 13:00 часа – начало на фестивалната програма
  1. Явяване на групите по реда на регистрацията.
  2. След явяването на всички колективи  започва  фестивален концерт  . В него колективите могат да участват с Любимо хоро Обработка на хоро или сценично разработени танци  / до 10 мин./
  3. Закриване на фестивала.

Лица за контакти:

Йовчо Георгиев – GSM: 0888556777;

Таня Георгиева – GSM: 0893466357 ;

e-mail: tancova_kashta@abv.bg

 

Абонирайте се за месечен и седмичен бюлетин на Фестивалите в България!

Можете и да ни последвате във Facebook и Instagram!

 

 

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София