ДКИ КЦ „Двореца” – Балчик, община Балчик, Сдружение „Виа Понтика - 2010”

XII Международен фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, Балчик

Повече от 170 талантливи творци от Балканите ще събере дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, което започва на 10 септември в Балчик. В продължение на девет дни жителите и гостите на Белия град ще имат възможност да посетят изложби, концерти, театрални спектакли, филмови прожекции и да се докоснат до таланта и емоциите на младите в изкуството – студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния, България.
В международния форум се включват представители на Национален университет по изкуствата – Букурещ, Университет по изкуствата, Факултет за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишки университет – Факултет за изкуства, Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Национална художествена академия – София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.
По традиция фестивалът ще се открие с концерт―спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Тракия” от Пловдив, който ще започне в 18.00 часа на 10 септември в читалище „Паисий Хилендарски”. Ще бъдат показани филми, номинирани и отличени с международната награда за студентско късометражно кино CILECT PRIZE `2019. Особен акцент във фестивалните дни е прожекцията на филма „Поне за миг да полетя: На Иван Андонов с обич“ на режисьора Галина Кралева, предвидена за неделния 15 септември.

Подобни събития
Разгледайте