Април
01 Пон

Фестивал на хумористичната и сатирична песен „Златният кос”

пн, Април 01, 2019 - пн, Април 01, 2019
Сатиричен театър, София, София

Описание

„Златният кос” е първият и единствен фестивал на хумористичната и сатирична песен в България. Създаден е от екипа на редакция „Хумор, сатира и забава” в БНР. Началото му е на Международния ден на шегата – 1 април през 1975 г. С годините той се превръща в „предан роб и властен цар на смеха” и щедро раздава добро настроение.

Фестивалът на хумористичната и сатиричната песен Златният кос е създаден през 1975 г. по идея на тогавашния главен редактор на редакция Хумор, сатира и забава – Катя Воденичарова, Васил Сотиров, Коце Коцев и с участието на хумористите от редакцията. Първият музикален мениджър на фестивала е Ангел Георгиев, впоследствие сменен от продуцентския екип Христо Попов и Борис Арнаудов.
Първоначално фестивалът е замислен като пародия на Златния Орфей, но скоро заживява самостоятелен живот. Ухажват го стотици таланти – през годините в него творят най-добрите композитори по текстове на най-добрите български хумористи и сатирици, а песните се изпълняват от най-добрите артисти. В преследването си на най-доброто творците не спират до тук и адресират песните си само към най-добрата публика.

Още събития

Може би ще посетите
пн, Септември 30, 2024
София, София