Август
06 петък

Balchik Jazz Nights 2021

пт, Август 06, 2021 - сб, Август 07, 2021
Балчик, Балчик

Описание

Цветан Момчилов Джаз Трио е първата формация, която ще излезе на сцената на Balchik Jazz Nights на 6 август в 21.00ч.
Състав:
Цветан Момчилов – пиано, синтезатори
Чавдар Гочев – китара
Емил Иванов – барабани
Цветан Момчилов е продуцент, валдхорнист / пианист и композитор. Завършил е музикалната академия в София – „Панчо Владигеров“ и националното училище по изкуствата „Добри Христов“.
Теодосий Спасов Безклавишно Трио ще свири в първата фестивална вечер на Balchik Jazz Nights – 6 август, 21.00ч.
Състав:
Теодосий Спасов – кавал, вокал
Александър Леков – бас китара
Начо Господинов – барабани
Наричат Теодосий Спасов кавалджията на света. Tеодосий Спасов е музикант с огромен кръг почитатели по цял свят. Завършил е Средно музикално училище „Филип Кутев” в град Котел и Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал, който може да изсвири стилно всяка народна мелодия. Още по-известен е със своите оригинални идеи, за осъществяването на които събира музиканти от различни жанрове.
Втората фестивална вечер в Balchik Jazz Nights на сцена „Мелницата“ ще се качат музикантите от Добрич Джаз Бенд – 7 август 2021, 21.00ч.
Добрич Джаз Бeнд е основан през 2018 от група добрички музиканти по идея на саксофониста Атанас Атанасов – лидер на състава.
Финалът на първото издание на Balchik Jazz Nights ще бъде с музиката на Damian Draghici Ethnic Jazz Band – 7 август, 21.00ч.
Състав:
Дамян Драгичи – панфлейта
Александру Бадеа – ударни
Майк Алекс – контрабас
Сорин Романеску – китара
Леонард Кройтору – пиано
Дамян Драгичи е един от най-известните румънски музиканти в света. От съвсем крехка възраст той поема пътя на музиката и посвещава живота си на нея. Получава пълна стипендия и завършва престижния музикален колеж Бъркли в Бостън, САЩ, със специалност панфлейта. Завидният му талант на импровизатор, дава възможност да работи с някои от най-големите имена в световната музика, сред които Джеймс Браун, Джо Кокър, Шаги, Синди Лупър, Найджъл Кенеди, Лондонския симфоничен оркестър и много други.

Още събития

Може би ще посетите