Август
10 петък

restART fest 2018

пт, Август 10, 2018 - нд, Август 26, 2018
гр. Берковица

Описание

Благодарение на Фондация Америка за Бълггария идеята​ за разгръщането на потенциала във всички нас, чрез средствата на съвременното изкуство e възможна независимо колко малък е градът. “За да се развива изкуството, България има нужда от талантливи арт-мениджъри.” Америка за България поощрява интереса на младите хора към изкуството и културата чрез редовни училищни програми, извънкласни и семейни дейности. Фестивалът предразполага комуникация между различни хора по възраст, раса, пол и социален статут на едно непринудено и добронамерено ниво, чрез толерантност и непредубеденост относно “другия”. Защото приемайки другия, ти приемаш и тази част от теб, която те е правила “друг” в твоите собствени очи.

Aртистичният израз и креативност са мощни начини, по които развиваме нашата културна идентичност. ​Хората винаги са се събирали, за да пеят, танцуват и да се изразяват чрез изкуството и тези споделени ритуали и творчество са в сърцето на силната общностна идентичност.

restART фест предоставя възможности за всички жители и посетители да участват в вълнуващи програми за изкуства и културно развитие. Тези фестивали, събития и проекти изразяват идентичността на нашето местно пространство, изследват нови идеи и насърчават културните връзки между различните общностни групи.

Основната мисия на restART е да бъде името което обединява всички активни хора, деца, ученици, студенти, организации, специалисти, доброволци, артисти, музиканти, който имат желание за промяна в нещо по-добро, различно и успешно. Във всяка една от сферите ще можем да предадем знанията си към децата и всички, които имат интерес, дори с професионални цели.

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора