Септември
04 петък

SoFest 2020

пт, Септември 04, 2020 - нд, Септември 06, 2020
Sofia, Kino & Bar Cabana, NDK

Описание

SoFest е ежегоден софийски фестивал с тема културното богатство на страните от Балканите. Чрез богата програма за деца и възрастни фестивалът разкрива културната близост на балканските народи, като очертава спецификата и характерните особености на всеки един от представените етноси . SoFest разгръща сходната духовна палитра на България и страните от Балканите и показва как тя е съхранила идентичността на народите ни, обединявайки Балканите, чрез културата и изкуството.

SoFest се превърна в емблема на столицата ни и засили ролята на културата като двигател за оформянето на София, като фестивална дестинация, привличаща многобройна публика не само от България и балканските страни, но и от Европа.

е ежегоден софийски фестивал. Представя културата, изкуството, бизнеса, туризма, историята и общите традиции на България и страните от Западните Балкани.Провежда се с подкрепата на Министврство на културата и на кмета на Столична Община.

Останаха броени дни до тазгодишното издание на SoFest. На откритата лятна сцена в Кино Кабана, НДК, от 04-ти до 06-ти септември обичани и известни музиканти, актьори, творци и писатели ще потопят зрителите в цветния свят на изкуството.

На 04.09 в 19:30 часа меломаните ще се докоснат до виртуозните балкански изпълнители – Теодосий СпасовВлатко Стефановски и Васил Хаджиманов. Специално за SoFest триото ще представи както обичани парчета, така и най-новите си пиеси. Под звуците на музиката зрителите ще се насладят и на модното ревю “Традиция и настояще”, представено от дизайнери и студенти в Националната Художествена Академия – София.

На 05.09 в 19:00 часа SoFest 2020 ще зарадва публиката и феновете с младата, но ярка звездата на българската музикална сцена – Кирил Хаджиев-Тино. TINO and live band ще обогатят балканското участие с басиста Беркехан Кьороглу. Заедно с тях в Кино Кабана ще са и обичаните литературни експериментатори от Пощенска кутия за приказки. Специално за SoFest, балкански истории ще четат Гери Турийска, Любен Дилов, Георги Блажев, Цветелина Цветкова, Ники Илиев, Гери Стоянова, Ники Станоев, Косьо Лунгов, Камен Алипиев-Кедъра.

На 06.09 в 19:30 часа на артистичната сцена среща ще си дадът завладяваща музика, нежен глас, модерна хореография и съвременен танц. Специално за SoFest пленяващата Белослава и приятели в лицето на Антони Рикев и Росен Захариев ще изпълнят голяма част от синглите в предстоящия й пети студиен албум. През третата вечер на фестивала доказалият се хореограф Анна Пампулова ще представи танцовият спектакъл „Картини от една изложба.

И тази година SoFest ще предложи богата културна, образователна и развлекателна детска програма през двата уикенд дни. Ще има множество арт и образователни ателиета, игри и забавления.

На 05-ти и 06-ти септември ще се проведе и тематичен базар, на който ще има изкушения за малчуганите и техните родители.

Билети за вечерните събития може да намерите в мрежата на Ивентим с актуални промоционални предложения и опция за фестивален билет.

Всички детски събития и SoFest базар ще са с вход свободен!

SoFest 2020 се провежда с подкрепата на Министерството на Културата. Фестивалът е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община 2020 и е под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община

Още събития

Може би ще посетите
пт, Юни 21, 2024
Парк "Бедечка", Стара Загора