Фестивал на училищните оркестри „Ваканция, ура!“ – Лято 2024

Април 03, 2024

Асоциация Фестивалите в България и Община Банско отправят покана за участие във второто издание на Фестивал на училищните оркестри „Ваканция, ура!“ – Лято 2024, който ще се проведе в гр. Банско, в рамките на дълъг уикенд – от четвъртък до неделя включително, от 04 до 07 юли 2024. 

Фестивалът е парад-концерт на училищни оркестри от България и чужбина с техни програми и няма конкурсен характер. 

Целта на фестивала е да привлече общественото и институционалното внимание към положителните практики и ползите за младежите и обществото от дейността на училищните оркестри.
Вярваме, че Фестивалът на училищните оркестри ще допринесе за възраждане на традицията на училищните оркестри, ще осигури подкрепа за работата на музикалните педагози, работещи с децата и младежите в училищните оркестри и ще изгради партньорска мрежа за обмен на добри практики с организации, които поощряват съществуването и развитието на училищните оркестри. 

Пълните условията можете да проучите в Регламент за участие.

Попълнена и подписана Заявка за участие можете да изпратите сканирана на projects@fest-bg.com до 15 юни 2024.


„Фестивал на училищните оркестри“ се реализира от Асоциация Фестивалите в България в сътрудничество с община Банско,  с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма „Любителското изкуство“ 2023.