Не пропускайте вашият фестивал избран от Медията за фестивали и празници в България ➤ fest-bg.com

Есеннен салон на изкуствата Пловдив 2023

Октомври 09, 2023

През 2023 година, Есенният салон на изкуствата Пловдив се провежда за 19-ти път, в периода от 1 септември до 29 октомври.

През септември и октомври, Пловдив се превръща в невероятна открита сцена! Сцена на която се представят десетки събития от различни жанрове на изкуството.

Салонът обединява разнообразни фестивали и събития, представящи музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, арт инсталации и още много други. Този културен празник се организира от Община Пловдив и партньори, включително културни институти, творчески гилдии и оператори в културния сектор.

През 2023 година, Есенният салон на изкуствата се провежда за 19-ти път, през периода от 1 септември до 29 октомври.

През този период на Есенния салон на изкуствата, Пловдив ще предложи множество  изживявания и разнообразие от събития. Фестивали като „Сцена на кръстопът“, „Двама са малко – трима са много“ & „TheatAir“, Пловдив Джаз Фест, Guitart, „Изкуство без граници“, „Тракийски мистерии“, Европейски музикален фестивал 2023, и много други.

Събитията включват множество концерти, изложби, литературни събирания и музикални фестивали. Някои от изложбите, свързани с юбилеи, включват тези на Златю Бояджиев, Здравко Йончев и Николай Няголов.

Голяма част от събитията предоставят свободен вход, като за тези с билети можете да се снабдите от различни места в Пловдив. Насладете се на културното богатство на града през този есенен период, който обещава неизгасима изкуствена страст и удоволствие.